3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki cukru brązowego
1 jajko
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2,5 szklanki płatków owsianych (najlepiej górskich)
Mało utrzeć z cukrem, dodać jako i zmiksować. Wsypać resztę składników i dokładnie zmiksować. Formować kuleczki, lekko spłaszczać (ciasto można schłodzić w lodówce, aby łatwiej było je formować).
Piec 180 st. ok.15 minut.
Z powodu chwilowego braku miksera w moim domu, poradziłam sobie bez niego.
Ktokolwiek po nie sięgał, używał tego sformułowania: "brzydkie ale dobre". Ciastka nie ma ją zbyt eleganckiego kształtu, ale za to smak wynagradza ich wygląd :) Są dosyć słodkie, ja dodałam nieco mniej cukru białego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz