piątek, 4 lipca 2014

Muffiny z czekoladą

50 g masła
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
6 łyżek mleka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 tabliczka czekolady (posiekana)

W jednej misce utrzeć masło z cukrem i jakiem, stopniowo dodawać mleko i jogurt. Do drugiej miski przesiać mąkę wymieszaną z sodą i całość dodać do masy maślanej, na końcu dodać czekoladę.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu oraz bardzo smaczne muffinki. Te na zdjęciu, zostały wykonane przez moja młodszą siostrę. Z jednej porcji udało nam się zrobić 24 małe muffinki (jedną blaszkę). Składniki nie są wyszukane, więc przepis ten może poratować niejedną osobę w tzw. "podbramkowej sytuacji" ;-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz